sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Amnesty Headsahving and 21%ball

Viimeinen kokonainen viikko ennen syyslomaa alkaa olla takana. Tuntuu, että päivät vaan hujahti ohi, kun oli niin paljon tapahtumia tällä viikolla. Lisäksi meidän koululla kuvattiin tällä viikolla BBC:n sarjaa nimeltä Hollow Crown, joka aiheutti aikamoista hässäkkää :D 

Torstaina järjestettiin vuosittainen Amnesty International Headshaving -tapahtuma, jossa rohkeimmat koulun oppilaat ajelevat päänsä kaljuksi. Tarkoitus on kerätä rahaa hyväntekeväisyyteen, ja oppilaat keräävät itselleen sponsoreita ja lahjoittavat keräämänsä rahat valitsemaansa hyväntekeväisyyskohteeseen. Lisäksi tapahtumassa kerätään rahaa Amnestylle huutokauppaamalla päät eli lupa ajella kaveri kaljuksi. Yhteensä tapahtumassa saatiin kerättyä yksin amnestylle 1420 puntaa. Lisäksi aiemmin mainitun sarjan päätähti, Benedict Cumberbatch (aka Sherlock) käväisi moikkaamassa koko koulua tapahtumassa ja kannustamassa tulevia kaljuja.




Perjantaina meillä oli 21%ball, eli tanssiaiset jotka muistutti enemmänkin soshia, eli koulun "discoa". Nimi tulee LGBTQ (lesbian, gay, bi, transsexual, queer) yhteisön suuruudesta meidän koulussa. Periaatteessa siis joka viides opiskelija AC:ssä on jotain muuta kuin hetero, ja tanssiaisten idea on saada asialle mahdollisimman paljon huomiota.

Minä ja Barbara
Faye, Harriet ja Megane

Lauantain vietin toipuen tanssiaisista ja illallisella mun linkkiperheen luona Cardiffissa. Atlantic Collegessa asutaan siis asuntoloissa kampuksella, joten paikalliseen kulttuuriin ja ihmisiin tutustuminen saattaa olla tosi vaikeaa. Ratkaisuksi on kehitelty linkkiperheohjelma, jossa paikalliset perheet ottavat hoiviinsa yhden tai useamman opiskelijan. Perhettä on aika vaikea saada, etenkin jos asuu euroopassa, mutta mä sain onneksi ihanan sellaisen :) Mun linkkiperheellä on yhteensä viisi opiskelijaa, kaksi tokavuotista ja kolme ykköstä.


Kaiken tän jälkeen oon ihan väsynyt ja odotan syyslomaa melkoisella innolla :D Lentoliput on tulostettu ja mieli on jo puoliksi lomalla, koulujutut ei jaksais yhtään innostaa just nyt. Vielä 5 koulupäivää jäljellä ja sit pääsen kotiin syömään kotiruokaa ja saunomaan ja palelemaan :))

3 kommenttia:

  1. Olipas mielenkiintoinen juttu ja linkkiperhe on varmaan ihana, koska ottavat noin monta opiskelijaa, mutta miksi vaikeaa saada linkkiperhe, jos asut euroopassa? - vielä 5 päivää ... ja ihanaa syyslomaa sinulle! :)) - AM

    VastaaPoista
  2. Eksyin juuri blogiisi kun lueskelin UWC:stä juttuja -> käväisin siellä forumilla ja löysin linkin blogiisi! Luin kaikki postauksesi tähän menessä ja täytyy kyllä sanoa, että tämän jälkeen haluan niiin itsekkin sen stipendin. Rakastan kuvia mitä sulla on täällä, erityisesti tuolta kaupungilta (ah noi värikkäät talot) ja myös kaikki merimaisemat ja linnat ja ihan toi kampuskin vaikuttaa niin hienolta! Olen siis itse lukion ekalla (pre-IB) ja ekaksi vaihtoehdoksi haluan laittaa kyllä tämän missä olet! Pari kysymystä: Oliko UWC stipendin hakeminen mielestäsi kannattavaa? Mikä oli ka. (kun lähetit hakemuksesi)? Olitko pre-IB:llä vai kansallisella puolella? Oliko Wales 1. vaihtoehtosi?

    Kaikkea hyvää sinulle sekä hyvää pian alkavaa syyslomaasi! Kiitos jo etukäteen (jos vastaat).

    VastaaPoista
  3. Tämmöset kommentit piristää päivää hirveesti :) kiva kuulla että muillekkin on tästä blogista hyötyä ja iloa kun kumminkin enimmäkseen omaksi iloksi kirjoittelen! Wales on mun mielestä tosi kaunis, ja ne pienet sateetkin kestää ihan hyvin :D

    Ehdottomasti kannattaa hakea stipendiä, eihän siinä voi mitään menettääkkään. UWC on kumminkin sen verran huikea tilaisuus ja elämänkokemus että kannattaa ainakin yrittää! Ennen AC:tä opiskelin pienessä kansallisessa lukiossa Iissä, ja mun päättötodistuksen ka oli jotain 9.5 luokkaa, lukiossa vähän alempi, ehkä 9.2. Keskiarvoa katsotaan hakemuksessa vaan sen verran, että varmasti pärjää UWC:ssä, koska tää kuitenkin on vähän haastavampaa kuin suomalainen lukio. Sitä ei siis kannata miettiä liikaa, koska hakijat valitaan henkilökohtaisten ominaisuuksien perusteella, ei fiksuusjärjestyksessä.

    Wales oli mulle oikeastaan alunperin se syy miksi halusin hakea stipendiä, mutta oikeastaan kaikissa kouluissa on se sama UWC-henki, joten loppupeleissä järjestystä oli vaikea valita. Oon kumminkin tosi iloinen että pääsin just tänne :) Paljon onnea hakuun!

    VastaaPoista