maanantai 8. joulukuuta 2014

Christmas ball

Enää 2 koulupäivää jäljellä! Torstai menee asuntolaa siivotessa ja perjantaina pääsen kotiin. Kuukauden mittainen joululoma edessä ja neljäsosa tutkinnosta takana. Helpoin osa on nyt kuulemma käyty ja opiskelu alkaa "kunnolla" ensi vuoden alussa. Pelottavaa, koska en oo ikinä opiskellut yhtä paljon kuin tänä syksynä. Ihan outoa, että pääsen jo nyt kotiin, vastahan mä tulin syyslomalta. Aika on mennyt ihan älyttömän nopeaa.

Viikonloppu oli vähän kiireinen, kun lauantaina meillä oli perinteiset joulutanssiaiset ja sunnuntaina East Asian - national evening. Ehdin kumminkin aloittaa (taas) uuden kirjan ja unohtaa läksyt.

PK girls
Joulutanssiaiset pidetään siis asuntolan kesken ja se on enemmänkin illallinen kuin tanssiaiset. Ei me oikeastaan tanssittu ollenkaan. Meidän asuntolan juhlat oli linnassa Bradenstoke hallissa. Ohjelmassa oli esityksiä (ykkösvuotisten tyttöjen tanssi, oopperaa tokavuotiselta ja muita musiikkiesityksiä), ruokaa ja ykkösvuotisille jaetut palkinnot.




Mun palkinto oli vuoden paras pokerinaama :D Syytän suomalaisuutta monotonisesta puhetyylistä ja mun tavasta unohtua mietiskelemään jotain pitkiksikin ajoiksi ilmeettömänä.





National evening taas on aina sunnuntai-iltaisin tietyn etnisen ryhmän järjestämä humoristinen esitys omista maistaan ja kulttuureistaan. Eilen vuorossa oli itä-Aasia, eli Kiina, Mongolia, Japani ym. Tää oli kyllä yks parhaita tähän mennessä. Mukana oli stereotypioita kiinalaisten matikasta ja aasialaisten yhdennäköisyydestä. Ja kaksi lohikäärmettä.




Tällä viikolla alkaa koulutyöt hellittää ja kotiinpalu innostuttaa. Fazerin suklaatkin loppu just sopivasti tänään ja huomenna alan varmaan pakkailemaan pikkuhiljaa :) Täältä mä tuun, kylmä ja harmaa Suomi <3 Lisää kuvia mun viime viikosta löytyy tumblrista.

6 kommenttia:

  1. Hei! Kuulin tänä syksynä ensimmäistä kertaa UWCstä ja oon ihan rakastunu, mun pitäisi vaan saada vakuutettua vanhemmille, että se on ihan turvallinen paikka ja opetus on ihan yhtä tasokasta kuin Suomessakin. Äiti myös haluaisi kuulla jonkun äidin kokemuksia siitä, kun oma lapsi on opiskellut/opiskelee UWC:ssä. Osaatko sanoa mstä saisin vastauksia niiden kysymyksiin ja saisin käännettyä niiden pään niin, että ne antaa mun hakea? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi :)

      Ma sanoisin etta opetus ainakin taalla on jopa monta kertaa tasokkaampaa kuin Suomessa. Oppiaineita on ihan ylivoimainen valikoima ja mun mielesta IB-tutkinto valmistaa yliopistoon paljon paremmin kuin Suomalainen lukio. Meidan koulusta lahtee joka vuosi oppilaita maailman karkiluokan yliopistoihin, Cambridgeen, Oxfordiin, Harvardiin ja muualle. Lisaksi on mahdollisuus paasta Yhdysvaltoihin stipendilla. Luokkakoot on taalla pienia, opettajat kokeneita ja ei-englanninkielisille tarjotaan tosi hyvin tukea jos sattuu kielen kanssa olemaan ongelmia. Lisaksi harrastusmahdollisuudet on todella hyvat.

      Turvallisuudesta ei kannata huolehtia, meilla on "kotiintuloajat" asuntoloissa ja opiskelijat ei muutenkaan saa viilettaa missa sattuu. Mun mielesta ainakin AC pitaa muutenkin hirveen tarkasti huolta opiskelijoistaan.

      Sanoisin, etta kannattaa ehdottomasti laittaa sahkopostia info@uwc.fi osoitteeseen, saman sahkopostiosoitteen voisit antaa vanhemmillesi kysymyksia varten. Sielta vastaa kivat ja kokeneet ihmiset eika tyhmia kysymyksia ole. Toivottavasti saat luvan hakea, uskon etta kaikilla vanhemmilla on huolia (huomaa omani naissa kommenteissa :D), mutta siita voi olla hyotya jossain vaiheessa kun huomaa tarvitsevansa tukea kotoa pain.

      Poista
    2. Suuri kiitos vastauksesta ja vinkeistä! Eiköhän näillä mennä taas eteenpäin. :)

      Poista
  2. Hi, poker face :D Tervetuloa kotiin, kyllä sua taas odotetaankin :) Ihania kuvia, ihania nuoria <3 pus pus, mum.

    VastaaPoista
  3. Joo, pokerinaama....Oletkin aika helpolla :D ..Suomessa päässytkin opiskelujen kanssa.. Odottelen kotiin, vähän ikävä>dad

    VastaaPoista
  4. Poker face:) :) - velcome to finland..- kummitätisi

    VastaaPoista