lauantai 22. marraskuuta 2014

Critical engagement

Toinen diplomi-kausi Atlantic Collegessa ohi ja alle kolme viikkoa joululomaan! Diplomi-kausi on siis tutkintoon kuuluva, kolmipäiväinen jakso, jossa koulunkäynnin sijasta keskitytään erilaisiin teemoihin. Ensimmäisenä kautena kyseessä oli sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja tällä kertaa kriittinen ajattelu. Jokaiselle päivälle oli oma aihe; identitetti, monimuotoisuus ja global justice (kansainvälinen oikeudenmukaisuus?). Aikataulut oli aiheiden laajuuden mukaisia. Hirveästi vapaa-aikaa ei jäänyt, mutta toisaalta päivät meni ihan älyttömän nopeasti ja mun mielestä työpajat oli rennompia kuin koulunkäynti. 

oppilaat oli jaettu 8 ryhmään, ja kaikki ryhmät tekivät aamupäivän työpajat keskenään, kun taas iltapäivän työpajat olivat kenelle tahansa kiinnostuneelle
Päivän aiheeseen liittyvien työpajojen lisäksi meillä oli "applied workshops," joissa kukin koulun ulkopuolelta tulleista vetäjistä sai pitää omanlaisensa työpajan, keskustellen omista mielenkiinnon aiheistaan. Itselleni valitsin vetäjien työpajoista aamupäivän pakollisten lisäksi seksi&uskonto -työpajan, rentouttavan mindfulnessin, jossa keskityttiin rentoutumaan ja elämään hetkessä ja mediaan keskittyvän työpajan. 

En varmaan uskalla alkaa listaamaan kaikkia oppimiani ja oivaltamiani asioita, mutta yksi seikka painui mun mieleen aika hyvin. Eräässä työpajassa kävi ilmi, että joka ikinen tyttö (yli 10 kappaletta) oli jossain välissä pelännyt seksuaalista ahdistelua, kun taas yksikään poika ei ainakaan tunnustanut pelänneensä. Lisäksi tiedän yli kolmessa ryhmässä jonkun tunnustaneen anonyymisti joutuneensa raiskatuksi. Mulla jotenkin avautui silmät, että tää kyseinen ongelma on meidän kaikkien ympärillä, vaikka itse sitä ei olisikaan kokenut. Jotenkin tuntuu, että nyt osaa miettiä enemmän muiden ihmisten näkökulmista ja ymmärtää sitä kautta eri mielipiteitä paremmin.


Kiireisen keskiviikon, torstain ja perjantain jälkeen ei ehditty vieläkään hengähtämään, sillä ihana matikanosastomme päätti lätkäistä matikan loppukokeen lauantai-aamulle. Muuten koe meni ihan hyvin, mutta aika loppui kesken. Kokeen jälkeen halusin eroon kaikesta stressistä ja kiireestä, joten kävin juoksemassa ja kävelemässä kampuksen ympäri. Se on pidempi lenkki, kuin miltä se kuulostaa.



Lisäksi oon tänään tehny hieman koulujuttuja ja skypettänyt kotiin :) Iltasuunnitelmissa on cinderfella, eli hyväntekeväisyystapahtuma, jossa kampuksen poikien välillä pidetään missikilpailut. Lisäksi pidetään huoneen kesken joulusuklaajuoruilut, koska Reut on lähdössä jo ensi tiistaina aikaistetulle joululomalle :) Ihan hassua, että joululomaan on enää alle 3 viikkoa, ja sitten saan olla kotona kokonaisen kuukauden! Oon jo ihan innoissani joulusta ja uudestavuodesta. Suurimmat koulujututkin alkaa pian olla ohi, joten loma alkaa jo tuntua vatsanpohjassa. Muistan kun viimeiset kolme viikkoa hujahti ohi ennen syyslomaa, ja tuntuu ihan oudolta olla taas samassa tilanteessa. Elokuussa tuntui, että joulu ei tule ikinä.


Huomenna käyn jo Cardiffissa jouluostoksilla, ja ensiviikonlopun suunnitelmatkin alkaa muodostua :)  Ihana kumminkin päästä kohta kotiin, toivottavasti siellä on lunta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti