keskiviikko 3. syyskuuta 2014

It's Hogwarts!?

Kun kuulin, että mut on valittu Atlantic Collegeen, niin mun ensimmäinen ajatus oli, että pääsen viimeinkin tylypahkaan. Älyttömän kiireiset esittelyviikot on nyt takana ja ajattelin kirjoittaa vähän enemmän itse koulusta ja kampuksesta. 

St. Donat's Castle
Atlantic College sijaitsee st. Donat's Castlessa Walesin rannikolla (Bristolin lahdella), lähellä Llantwit Majoria. Kampuksella on linnan lisäksi 7 asuntolaa, joissa asuu yhteensä 350 oppilasta. Asuntolat on nimetty Walesin muinaisten valtakuntien (Morgannwg, Powys, Whitaker, Gwynedd, Tice, ja Sunley), tai koulun hyväntekijöiden mukaan (Pentti Kouri House). Asun itse Pentti Kourin lahjoittamassa asuntolassa, lähimpänä linnaa. Osa oppitunneista pidetään linnassa, kuten myös ruokailut ja useimmat isot tilaisuudet, mutta lisäksi meillä on erillisiä rakennuksia, esimerkiksi tiede- ja taideaineille. Kaiken tämän päälle kampus sisältää mm. 2 uima-allasta, tennis- ja urheilukentät, puutarhoja, kuntosalin ja muuta sellaista. Yllätyin itsekin hieman kampuksen suuruudesta, mutta kulkeminen on kuitenkin suhteellisen helppoa, kun kaikki on niin avuliaita ja valmiita neuvomaan :)

Pentti Kouri housen ekaluokkalaiset (kuva: Josephine Foong)

Ruoka on täällä ihan älyttömän hyvää ja upea ruokasali tekee siitä vielä parempaa
Wales on yllättänyt mut myös kauneudellaan. Mielikuva oli vähän sateinen ja mutainen maaseutu, mutta kauniiden ilmojen ansiosta olen päässyt nauttimaan ulkona oleskelusta ja kävelyistä ympäri kampusta. En osaa päättää kumpi on kauniimpi, itse linna vai sen merenpuoleiselta alueelta avautuvat näkymät. 







Llantwit taas on mun mielestä tosi perinteisen Brittiläisen pikkukylän näköinen. Rakennukset on värikkäitä ja sileäreunaisia ja tiet mutkikkaita. Intensiivisen viikon jälkeen on yllättävän virkistävää päästä jo pariksikin tunniksi kampuksen ulkopuolelle. 




Minä, Faye (Kiina) ja Chloe (yli seitsemästä eri maasta?) Llantwitissa viikonloppuna
Arki alkaa olla täälläkin jo melko normaalia. Läksyt ja koulu vie paljon aikaa, mutta pienet asiat, kuten mustikat, suklaa tai suomalainen luettava tekee niistäkin kivoja :)


Kirjastossa on monen vuoden ajalta suomalaisia Aku Ankkoja. Kukaan ei oikein tunnu tietävän miksi niitä sinne tulee joka viikko tai että kuka ne maksaa. Kiitoksia kumminkin tuntemattomalle lahjoittajalle, nää pelasti mun iltapäivän kun koti-ikävä meinas yllättää :) Suomalaisia juttuja, kuten Fazeria alkaa arvostaa täällä ihan eri lailla kuin kotona.
Toivottavasti ehdin päivittämään blogia tästä eteenpäin vähän säännöllisemmin, mulla on nimittäin tosi paljon ideoita tuleviin postauksiin :)

1 kommentti: