keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Social justice conference

Kolmipäiväinen konferenssi ihmisoikeuksista alkoi maanantaina kolmella vieraspuhujan pitämällä työpajalla. Oppilaat jaettiin ryhmiin ja erilaisiin pajoihin, mun aiheina oli dementia, nuorison kommunikaatiotapojen arkistointi :D, ja köyhyys Walesissa. Mun mielestä työpajat oli ihan kiinnostavia ja kivaa vaihtelua normaaliin koulunkäyntiin, mutta pakko sanoa että siinä vaiheessa kun oli kuunnellut pari tuntia eri ihmisiä vaan puhumassa niin alkoi vähän keskittyminen herpaantua. Laskin että yhteensä kuuntelin maananataina ihmisiä 7 tuntia, enkä itse päässyt tuona aikana hirveästi puhumaan.

Konferenssin avaus Bradenstock hallissa.
Maanantai-iltana meillä oli open space-aktiviteetti, eli 20 oppilaiden ehdottamaa keskusteluaihetta eri puolilla salia, ja kaikki oppilaat saivat kulkea vapaasti keskustelusta toiseen. Kaikki aiheet siis tulivat oppilailta. Suosituimmat taisivat olla feminismi, vähemmistöjen kaltoinkohtelu ja koulukiusaus.


Toisena päivänä sitten lähdettiin käymään museoidussa hiilikaivoksessa, Big Pitissä. Kahden minuutin hissimatka 90 metrin syvyyteen oli hieman ahdistava, mutta itse kaivoksessa ei oikeastaan ollut kovin pelottavaa, ainoastaan tosi kylmää ja pimeää. Kaivoksessa me käytiin noin tunnin pituinen kierros eläkkeelle jääneen kaivosmiehen johdattamana, mutta valitettavasti sinne ei saanut viedä minkäänlaista kameraa, puhelinta tai muuta sellaista pattereiden räjähdysvaaran takia.

50 väsynyttä matkustajaa
Kolmas päivä oli kokonaan omistettu oppilaille. Kullakin seitsemällä asuntolalla, eli talolla oli muutama viikko aikaa koota 15 minuutin pituinen esitelmä, teemana epätasa-arvo ja köyhyys. Mun talon aiheena oli ensin nykyajan orjuus, mutta siitä me tarkennettiin vielä velkaorjuuteen.

PK ennen esitystä, paljain jaloin yhteislaulua harjoittelemassa :)







Kuten kuvista huomaa, niin esitykseen valmistautuminen oli aikamoista häsellystä ja huutoa, mutta hauskaa oli. Mustilla vaatteilla, lattialla istumisella ja kengättömyydellä saatiin aika dramaattinen ja tunteisiin vetoava esitys. Videon (joka löytyy tuolta lopusta), live-musiikin, puheen ja muun sellaisen lisäksi meillä oli muutaman minuutin pituinen näytelmä yksittäisen pojan tarinasta. Kahden viikon stressin ja häsellyksen jälkeen meillä oli mun mielestä ihan huikean hyvä esitys.

Vasemmalta oikealle: Megane (Belgia), Muzakkir (Intia), Kaloyan (Bulgaria), Adam (Ruotsi) ja Benjamin (Alankomaat)
Ilmeisesti tuomarit oli mun kanssa samaa mieltä, sillä voitto tuli kotiin! :) Palkinnoksi saatiin hyvän mielen lisäksi kakkua ja korillinen marjoja



Ollaanko ees voitonriemuisia? :D
Tässä vielä meidän tekemä video, . Kiitokset kuuluu Faylle piirtämisestä, Adamille äänestä ja Zaighumille kuvaamistesta ja editoinnista.


4 kommenttia:

  1. Moikka! oon ite kans hakemassa UWC:lle ja mietin just sitä hakemusta. olisko sulla jotai hyviä vinkkejä hakemukseen tekoon ja mitä siihen pitäisi/kannattaisi sisällyttää?:) kuin aikasi ite aloit tekeen hakemusta ja kauanko teit sitä? mitä luulet minkä takia just sun hakemus erottu joukosta ja sait stipendin? mitkä koulut sulla oli järjestyksessä ekana ja ootko ollu tyytyväinen walesii?:) itekki varmaa laitan walesin mun listan etupäähän! ja kiitos jo etukätee jos vastaat tähän olis paljon apua!!(8

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Mä aloin tekemään hakemusta joskus tammikuun lopussa, ja lähetin sen muistaakseni noin viikon ennen viimeistä palautuspäivää, eli pyörittelin sitä yhteensä noin kuukauden. Olin kumminkin miettinyt sitä jo aiemmin. Vinkkeinä voisin ehkä sanoa että kannattaa vaan yrittää tehdä hakemuksesta mahdollisimman todenmukainen, ja itseä hyvin kuvastava. Itse yritin pinnallisempien faktojen sijasta kertoa itsestäni ja omasta elämästäni hieman syvällisemmin. Suunnittelin myös oman hakemukseni aika tarkkaan. Kun en tiennyt mitä kirjoittaa niin perheen ja kavereiden kanssa juttelu ja erilaisten ajatuskarttojen tekeminen auttoi.

      En osaa sanoa miksi just mut valittiin, koska mun mielestä hakijoiden taso oli todella korkea, enkä muutenkaan tiedä valintakriteereitä. Oon kumminkin varma että komitea osaa tehdä oikeat valinnat. Sanoisin, että koita vaan tehdä hakemuksesta mahdollisimman paljon sun näköinen.

      Wales oli mulla koko UWC-haaveiluajan ykkösvaihtoehto, mutta hakemukseen laitoin sen toiseksi erinäisistä syistä. Oon kuitenkin varma että just tää on mulle UWC-kouluista sopivin :)

      Onnea hakuun!!

      Poista
  2. What a nice pictures!:) Good luck on your house win!!Where can I find a video you put forward? - AM Kuopiosta :)

    VastaaPoista
  3. Videon pitäis näkyä tuossa alhaalla, mutta selvittelen asiaa kun muillakin on ollut vaikeuksia löytää sitä :))

    VastaaPoista